Veřená zakázka

Výstavba konsolidovaných laboratoří a Transfúzního oddělení v Oblastní nemocnici Trutnov a. s.

Druh zadávacího řízení:
Otevřené řízení
Lokalita:
Celá Česká republika
Kategorie:
Stavebnictví a související činnosti
Stavebnictví a související činnosti ->  Pozemní stavby
Stavebnictví a související činnosti ->  Dopravní stavby
CPV kódy:
45000000-7 - Stavební práce
Popis:

Předmětem veřejné zakázky je realizace stavebních prací a souvisejících služeb a dodávek spočívajících v realizaci projektu Výstavba konsolidovaných laboratoří a Transfúzního oddělení v Oblastní nemocnici Trutnov a. s.
Projekt bude rozdělen do tří níže uvedených etap:

1.ETAPA- Rekonstrukce pavilonu OLMI včetně provedení zateplení (oddělení lékařské mikrobiologie a imunologie)

Jedná se o částečnou rekonstrukci pavilonu OLMI (oddělení lékařské mikrobiologie a imunologie) v areálu ON Trutnov. Pavilon je v areálu označen písmenem K.
Za současného stavu je v 1.NP provoz mikrobiologie a odběrů OKB i OLMI, šatny zaměstnanců OLMI, provoz přípravy půd, mykobakteriologická laboratoř, provoz mytí laboratorního skla, sterilizace odpadů, příjem vzorků. Ve východní části podlaží se zřizuje čekárna pacientů se samostatným vstupem (ze severní strany) a hygienickým zázemím. Na čekárnu jsou napojeny 2 odběrová pracoviště, ambulance OGTT (orální glukozový toleranční test) s oddělenou čekárnou a WC, ambulance – poradna gynekologie, které je předřazena sesterna. Z této ambulance je přístupné odběrové WC.
Ve 2.NP je provoz mikrobiologie beze změn. V provozně odděleném celku jsou pracovny primáře, vrchní sestry, vysokoškoláků, DMZ. Dále pak laboratoře klinické mikrobiologie, střevních nákaz a močí, lab. vzdušných nákaz, HIV, PCR, referenční laboratoř. Podlaží je vybaveno komorovými chladírnami, komorovým termostatem. V podlaží jsou WC, úklidové komory. Laboratorní část je od pracoven a DMZ oddělena filtry. Laboratoře 1.NP s laboratořemi ve 2.NP jsou spojeny provozním schodištěm a výtahy. Nově budou ve 2.NP v oblasti spojovacího traktu se stávajícím objektem OKB zbudovány strojovna slaboproudu, ústředna EPS a sklad, z chodby bude přístup ke chladícím jednotkám na střeše.
Ve 3.NP místo současného vedení nemocnice se zřizují laboratoře klinické biochemie (OKB), které jsou přístupné z jižní strany existujícím schodištěm a výtahem a na západní straně existujícím dvouramenným schodištěm.
Příjem vzorků biochemie je orientován k jihu – navazuje na propojovací koridory nemocnice a na výtah se schodištěm. S odběrovými místnostmi a s příjmem externích vzorků (v 1.N.P.) je biochemie propojena stolovým výtahem.
Z příjmu je vstup do halové laboratoře biochemie. Místnost centrifug je průchozí a vložena mezi příjem a halovou laboratoř, na kterou dále navazuje oddělená laboratoř močí a průchozí laboratoře speciální a bílkovin.
Vnitřní chodbou je halová laboratoř spojena s pracovnami manažera kvality a primáře. Odděleně od laboratorního provozu jsou situovány pracovny vrchní, 2 pracovny vysokoškoláků, denní místnost zaměstnanců a místnost služby, která je nejblíže k příjmu. Oddělení je vybaveno hygienickým a sociálním zázemím, sklady, místností odpadů, úklidu. Sklad tiskopisů je přístupný z příjmu a je průchozí do skladu laboratorního skla. Umývárna skla je přístupná ze skladu i z laboratorního provozu.
Nově je na tomto podlaží zřízena strojovna vzduchotechniky (místnost OL 339) a to nástavbou v oblasti spojovacího traktu.

Zateplení objektu OLMI

Stávající fasáda objektu OLMI bude řešena kontaktním zateplením. Na objektu jsou použity 2 hlavní barvy a to bílá a okrová. Rozsah a barevnost KZS je volena v takových odstínech a rozsahu aby se co nejvíce přiblížila stávající barvě fasády. Barevné vzorky budou předem předkládány architektovi k odsouhlasení. Součástí prací jsou přesuny (dočasné) chladících „fasádních“ jednotek.
Návrh stavebních opatření vychází ze stávajícího technického stavu objektu a ze zpracovaného energetického auditu na tento objekt. Jedná se o kompletní zateplení objektu spočívající v zateplení venkovních stěn kompaktním zateplovacím systémem s tepelnou izolací z fasádní minerální vlny s kolmými vlákny. Tepelnou izolaci obvodových stěn tvoří KZS z minerální vaty tl. 180, 140 a 120 mm a ve vybraných místech z XPS tl. 120 mm.

Provozní podmínky při rekonstrukci pavilonu OLMI:
 V 1.NP a 2.NP budovy bude za současného provádění stavebních prací probíhat provoz mikrobiologických a imunologických laboratoří.
 Podmiňujícím kritériem je zahájení stavebních prací v 1.NP v místnosti č.OL119 z důvodu nutnosti instalace přístrojového vybavení varny půd
 Vzhledem k dodržení potřebné čistoty těchto provozů bude nutné zřízení dočasných přepážek. Před zahájení stavebních prací bude také nutné provést přemístění některých laboratorních přístrojů a umístit před vstupy do objektu očistná zařízení z důvodu zamezení možného šíření nákazy po areálu nemocnice.
 V průběhu provádění stavebních prací bude nezbytná téměř každodenní komunikace s vedením oddělení za účelem koordinace stavebních prací a provozu laboratoří – k přerušení provozu v jednotlivých částech laboratoří by mělo docházet pouze krátkodobě, tj. v trvání do 2 dní. Pro stavební zásahy, které více omezí provoz laboratoří, je potřebné využít dny pracovního volna.
Zkušební provoz proběhne v délce jednoho měsíce.


2.ETAPA – 1.část- Demolice stávajících pavilonů B,C
V areálu oblastní nemocnice Trutnov je určen k demolici pavilon s označením B, C (oddělení OKB, kožní, plicní). Objekt se nachází ve východní části areálu, naproti stávajícímu objektu D (interna).
Jedná se dle poskytnuté dokumentace o objekt ze 70. let 20 století, jenž byl následně v 90. Letech přistavován (projektová dokumentace přístavby z roku 1983). Objekt má velmi členitý obrys přibližně tvaru písmene T, celkový půdorysný rozměr cca 30 x 30 m, výška nejvyšší úrovně střechy je cca 13 m od úrovně okolního terénu.
Část budovy je zastřešena sedlovou střechou, nad většinou půdorysné plochy je provedena plochá střecha, resp. pultová střecha o malém sklonu.
Objekt je částečně podsklepen, většinou se 2-mi nadzemními podlažími, lokálně i s 3.NP či podkrovní částí.
Z hlediska technického řešení se jedná o zděný objekt pravděpodobně z keramických tvárnic a cihel.
Stropní konstrukce je tvořena několika typy - z ocelových válcovaných profilů s keramickými deskami Hurdis, stropními panely či deskami PZD.
Schodiště a konstrukce spojující úrovně jsou betonové vč. nášlapů.
Střešní plášť je pravděpodobně proveden jako plechová krytina z rovinných svitkových falcovaných plechů na bednění, v průběhu času pravděpodobně pro zvýšení hydroizolační schopnosti střechy byla na tento plech aplikována krytina z živičných pásů, v některých případech v několika vrstvách.
Povrchové úpravy stěn uvnitř objektu jsou provedeny štukové omítky, v sanitárních místnostech a místnostech se zvýšeným požadavkem na omyvatelnost stěn jsou keramické obklady. Fasáda objektu je provedena jako štuková- vnější vrstva je tzv. břizolit. Výplně otvorů ve fasádě jsou dřevěné.
Objekt se bude bourat postupně směrem odshora dolů po jednotlivých patrech.
Demolice určeného objektu proběhne po jeho vyklizení, bezpečném vyhledání, odpojení a zaslepení přivedených inženýrských sítí (pitná voda, elektřina, sdělovací kabely, zbytky technologických vedení, plyn, medicinální plyny, kanalizace), odstranění zařizovacích předmětů, oken, dveří, trubek vodoinstalace, odpadů, vedení elektroinstalace a případných vnitřních samostatných nosných ocelových konstrukcí.
Z důvodu bezpečnosti a zamezení přístupu nepovolaným osobám bude objekt opatřen dočasným oplocením a dočasným záborem přilehlých prostor (s vhodným pracovním odstupem, umožňujícím demoliční práce a pohyb nejnutnější techniky a nakládání bouraného a sneseného stavebního materiálu).
V další fázi by měla být odstraněny podlahoviny s podkladními vrstvami a podhledy stropů (omítané či montované).
V dalším postupu navrhujeme strhání a snesení souvrství střešního pláště. V případě očekávaného výskytu prvků na bázi asfaltu (krytina) je třeba s nimi nakládat jako s nebezpečným odpadem, tj. je nutná práce za použití ochranných pomůcek a tento vybouraný materiál ukládat na určenou skládku jako nebezpečný odpad. Obdobně bude jako nebezpečný odpad uložena (nebo dále zpracována) předpokládaná asfaltovaná lepenka pod krytinou. Následovat bude odbourání vrstev pod krytinou a tepelné izolace (vyskytuje-li se), pak rozebrání a snesení konstrukce stropů či krovů.
Poté se rozeberou (po částech, ne svalením) větrací komíny, instalační šachty a vnitřní nadezdívky. V případě očekávaného výskytu prvků na bázi azbestu v instalačních jádrech, je třeba s nimi nakládat jako s nebezpečným odpadem, tj. je nutná práce za použití ochranných pomůcek a tento vybouraný materiál ukládat na určenou skládku jako nebezpečný odpad.
Následovat bude odstranění (po částech-po jednotlivých podlažích) nosné konstrukce stropu (s event. dočasným podepřením), dále rozebrání a odstranění vnitřního a vnějšího zdiva (předpoklad převážně zdivo).
Demolovaný materiál z daného podlaží nesmí být skládkován na stropech, je třeba jej průběžně ze stropů odvážet (nebo shazovat vně obrysu budovy).
K rozrušení a rozebrání tuhých stropů bude potřeba užít minimálně ruční mechanizace, ocelové prvky stropů mohou být rozřezány na menší díly. Rozložení a naložení zdiva, podlahy a základů se předpokládá pomocí střední až těžké mechanizace (bagr, nakladač), pokud to dispozice bouraniště umožní.

2.ETAPA – 2.část- Výstavba nového pavilonu OKB

Nový pavilon bude vybudován na místě zdemolovaných objektů s ozn. B (OKB, Kožní) a C (Plicní) – viz projekt demolice. Pavilon bude v areálu po vybudování označen písmenem B.

1.NP
Na tomto oddělení se nachází oddělení nukleární medicíny. Jsou zde dvě vyšetřovny s přístroji SPECT a SPECT CT.
Radiofarmaka jsou do oddělení vnesena přes prokládací box do místnosti 118- dodávka. Zde se vybalí, připraví a proloží přetlakovým oknem do přípravny radiofarmak. V přípravně radiofarmak je navržena čistota prostředí „C“. Do místnosti se prochází přes vstupní filtr. Radiofarmaka jsou pak v stíněných laminárních boxech nadávkována a připravena na konkrétního příjemce. Připravená radiofarmaka jsou ve stíněné injekční stříkačce proložena přes přetlakový box do místnosti 123-aplikace, kde jsou aplikovaná pacientovi. Ten je zaevidován a přijat z čekárny personálem, který má pracoviště v kartotéce. Pacient jde po aplikaci do čekárny aplikovaných pacientů, kde čeká na vyvolání do přidělené vyšetřovny.
Dále se v 1.NP nachází zázemí personálu (šatny, denní místnost, kanceláře, hygienické zázemí.
Pacient vstupuje do oddělení ze severní strany, hospitalizovaní pacienti mohou být přiváženi z komunikačního bloku. Z centrálního schodiště je rovněž předpokládán příchod personálu.
K jižní straně objektu přiléhá v 1.NP strojovna Ut a rozvodny elektro, nad těmito je ve 2.NP situován hlavní vstup transfúzního oddělení.


2.NP
Na tomto podlaží se nachází hematologické a transfúzní oddělení. Oddělení je odděleno na dvě části – příjem a transfúze a hematologie. Na odběrovém sále je deset stanovišť pro odběry (krve nebo plazmy). Hematologická část oddělení je tvořena hematologickou laboratoří a imunohematologickou laboratoří. Vzorky jsou do těchto laboratoří přivezeny výtahem a prokládacím oknem předány do laboratoří.

3.NP
Na třetím podlaží se nachází archiv oddělení biochemie a hematologie. Archivy jsou vybaveny regály. Požadavek uživatele je o dodržení maximální teploty 23°C.Ve spodní části patra je terapeutický pokoj pro příjem infusí, vyšetřovny a zázemí pro personál (kanceláře vrchní sestry, primáře, DMZ a VŠ).
Navíc se ve 3.NP nachází schodiště do technického 4.NP a rozvodna elektro.
Zkušební provoz proběhne v délce dvou měsíců.

3.ETAPA- Rekonstrukce objektu č.p. 84

Jedná se o celkovou rekonstrukci objetu č.p. 84 v areálu ON Trutnov. Stávající budova je v areálu označena písmenem G a slouží nyní pro provoz oddělení nukleární medicíny.
Celý objekt bude nově zadaptován pro umístění kanceláří ředitelství celé nemocnice.

1.PP
Zde jsou umístěny 3 kanceláře technického odboru nemocnice, dále pak předávací stanice tepla a rozvodna slaboproudé elektrotechniky.
1.PP má samostatný bezbariérový vstup z venkovního prostoru, jelikož toto podlaží není přístupné výtahem.

1.NP
Zde je umístěno 6 kanceláří (personální a mzdové oddělení, operativní evidence), dále pak příruční sklady tiskopisů a zázemí (kuch. Linka, 2x WC).
Stávající hlavní vstup do objektu ze SV strany nesplňuje bezbariérové parametry (příliš prudká rampa z mezipodesty vstupu na hlavní podestu 1.NP). Z tohoto důvodu bude realizován (přistavěn) nový osobní výtah, s bezbariérovým stupem z úrovně 1.PP, který dále staví v 1.NP a 2.NP.

2.NP
Zde je umístěno 5 kanceláří řídící složky nemocnice a 1 společná zasedací místnost, dále pak zázemí (kuch. linka, 2x WC).

3.NP
Jedná se de facto o nevyužívaný půdní prostor.
Zkušební provoz proběhne v délce jednoho měsíce.

Klasifikace předmětu veřejné zakázky dle kódu CPV
45000000-7 Stavební práce
45215100-8 Stavební úpravy objektů sloužících pro zdravotní péči
45215140-0 Výstavba nemocničních zařízení
45321000-3 Tepelné izolace
45443000-4 Práce na fasádách

warning
Upozornění: pro zobrazení zadávacích podmínek se registrujte ZDARMA nebo se přihlašte.

    Termíny:

  • calendar_today 
    Lhůta pro podání nabídek do:
    03.11.2017